قوه قضاییه: هیچ اتفاق جدیدی در پرونده تتلو رخ نداده است تولید داروی خوراکی ضدسرطان از مهرماه استرداد جاعل و کلاهبردار ۱۱ هزار میلیاردی به کشور هواشناسی ایران ۱۴۰۴/۴/۲۸؛ موج گرما در راه ایران حکم اعدام سه متجاوز به عنف در گرگان اجرا شد اطلاعیه آموزش و پرورش درباره ادعای تقلب در آزمون مدارس سمپاد آخرین وضعیت اختلالات GPS در تهران و دیگر نقاط کشور اتهام تجاوز به ۸ زن در پرونده «کیوان» / شیما قوشه، وکیل: متهم با قرار وثیقه ۲۰ میلیارد تومانی آزاد است دریافت یارانه برای مرد تاجر ۲ میلیارد تومان تمام شد! وزیر علوم: ۸۵ درصد داوطلبان بدون کنکور وارد دانشگاه‌ها می‌شوند/ به سمت حذف کنکور می‌رویم ویروس گوارشی جدید در راه است؟ وزیر آموزش و پرورش: از میان ۹۰۰ هزار شرکت کننده مرحله اول کنکور، ۵۰۰ هزار نفر داوطلب دانشگاه فرهنگیان بودند/ ۷۲ هزار نفر وارد مرحله ارزیابی تکمیلی شدند آلمان موفق به ساخت ماده‌ای شد که تا به امروز وجود نداشت آغاز به کار رسمی تاکسی اینترنتی تهران؛ به زودی ممنوعیت عمل جراحی زیبایی توسط پزشکان عمومی برداشته شد

نشانه های مسمومیت دارویی

یک متخصص داروسازی بالینی گفت: از نشانه‌های جدی مسمومیت دارویی می توان به اختلال هوشیاری، تنگی نفس، کاهش تنفس و تشنج اشاره کرد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۰۶ - ۲۴ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 February 13
کد خبر: ۱۷۲۹۴۹

به گزارش راهبرد معاصر الناز ذوقی، متخصص داروسازی بالینی گفت: هنگامی که دز یک دارو یا یک ماده مصرفی، از دز درمانی بیشتر باشد و یا افزایش پیدا کند مسمومیت رخ می‌دهد که می‌تواند به طور عمدی یا اتفاقی باشد.

وی ادامه داد: از مسمومیت‌های دارویی که به طور ناگهانی و اتفاقی رخ می‌دهد می‌توان به مسمومیتی اشاره کرد که بیمار در ناحیه کبد و کلیه اختلال عملکرد پیدا کرده باشد.

ذوقی در ادامه بیان کرد: مصرف دارو‌ها در دو طیف سنی کودکان و سالمندان به دلیل فاکتور‌های فیزیولوژیکی که دارند می‌تواند با احتمال بیشتری منجر به مسمومیت شود. تهوع و استفراغ جزء علائم شایع مصرف دارو‌ها است که البته می‌توان برخی دارو‌ها را با مصرف غذا، میل کرد تا این علائم را کنترل کرد.

وی در خصوص نشانه‌های مسمومیت دارویی افزود: اغلب مسمومیت های دارویی نشانه دارند و بسته به دارویی که مصرف می‌شود ممکن است علائم متفاوت باشد؛ اما علائم گوارشی مشترک همچون حالت تهوع، استفراغ، دل درد و ضعف، ممکن است برای بسیاری از دارو‌ها رخ دهد. به خصوص در مسمومیت با دارو‌هایی که کاربرد‌های اعصاب و روان دارند یا آرام بخش هستند.

این متخصص داروسازی بالینی در ادامه تصریح کرد: اختلال هوشیاری، تنگی نفس، کاهش تنفس و تشنج نیز از نشانه‌های جدی مسمومیت دارویی هستند، که فرد با این علائم باید هرچه سریع‌تر به اورژانس مراجعه کند.

وی ادامه داد: افراد در حد مسمومیت‌های دارویی ساده می‌توانند همه روزه از ساعت ۸ الی ۲۰ با شماره تلفن ۱۹۰ تماس بگیرند و وضعیت خود را شرح دهند تا اگر خطر جدی باشد به اورژانس انتقال داده شوند و اگر جدی نبود، توسط متخصص داروساز، دستورالعمل‌های کنترل در خانه ارائه شود.

ذوقی در پایان اظهارداشت: اگر افراد بعد از مصرف دارو همچون دارو‌های سرماخوردگی یا استامینوفن، بدن یا صورتشان ورم شد، این عارضه مسمومیت دارویی نیست ولی عارضه جدی و حساسیت است و باید به پزشک متخصص مراجعه کنند./باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر
آخرین اخبار